Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min son fyller 18 år idag - En dag som därmed förändrar också min roll som far ...


Må så vara ...

... att min tid
som vårdnadshavare
från och med idag 
är över och avklarad ...

Men en tröst 
jag ändå har kvar
är det faktum
vilket ej behöver
vare sig bevisas eller förklaras
ännu och för all framtid 
helt och fullt absolut 
kvarstår till tidens slut ...

... Jag kommer alltid
att pappa till mina älsklingar 
få fortsätta vara ...

Min älskade, vackra, fina
söta, rara underbara barnaskara ...

Och jag vet
med allra största säkerhet
att ni var och en, mina älsklingar
utan något uns av tvivel vet
att jag finns för er när ni mig behöver ...

... och att ni ej 
någonsin ens kan tänka tanken
på att ni ej skulle kunna känna er
välkomna hem till mig ...

Ty oavsett
hur stora och självständiga  ni är
finns ert hem alltid kvar här
oavsett var i livet ni befinner er
eller vart i världen ni är ...

Jag älskar er alla
mest i hela Universum
och jag så innerligt tacksam
över att få vara er far
och att jag i era liv
fort jämt är någon ni
såväl behöver
som ni vill
att jag ska finnas kvar ...

Ni är mitt liv
och det som skänker
innehåll och mening
i det Universum 
som är min verklighet ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-07-14 05:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Även när barnen växer upp så vill man finnas för dem i alla lägen...fint skrivet...
2015-07-18

  Titti Rydberg VIP
Visst har barnen alltid en plats i våra hjärtan oavsett vad de gör eller hur de
beter sig
Jag brukar säga till mina såhär
"Jag älskar inte allt du gör Inte heller accepterar jag allt" Men jag älskar
och accepterar dig gränslöst!
Min dörr står alltid öppen för dig
2015-07-14

  KattenKin VIP
Fint skrivet till barn som flyger ut, mest berörande att det är en far som skriver så vackert.
2015-07-14

  DominiQueen
Gråter, Gud så fint, tänk att ni finns så vackra Pappor som älskar så vackert, föräldrar som värnar. Det är frapperande min insikt.
Det är så helande för en i många aspekter ett oönskat och oälskat barn att som spegla sig i dessa ord som vibrerar i föräldrakärlek. Jag tar in energin går in i dåtidens smärtsamma sår och skänker genom inlevelse mitt inre barn lite kararsis.
Det är så viktigt att veta att vad helst vi skriver på djupet ur HJÄRTAT kan vara så viktigt för en annan medvandrare på denna vackra men ack så prövande jord. Kärlek läker oavsett tid, rum, norm el form. Dina ord, Din FADERLIGHET, Din värme är viktig för Din son, Dina barn men också hopp för oss läsare... Tack för allt varm och vackert Du skriver.
/DominiQue
2015-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP