Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Äsch läskigt

 

Väninnan och jag räddade böckerna ur hennes föräldrars fuktskadade sovrum. Golvet var täckt av legobitar och snören. Jag tog alla vita böcker och lämnade de svarta åt väninnan. Då är jag väl den onda? undrade hon. Sen tog vi ut soffor och hurtsar. Kvinnokropparna kom sist.  Den ena kvinnan hade kraft att hjälpa till när vi flyttade henne till båren.




Prosa av Nanna X
Läst 319 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-07-15 11:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv drömde jag om att krypa omkring i ett träslott där några ungdomar huserad för att de gick på högskola och pluggade. Själv gick jag och mina vänner en sommarkurs i Jönköping och just det huset hade en vind jag hittade upp till och kröp in i en gång med vägg på vänster sida och löstagbara pinnar till höger och cirka sju meter ner till bara marken. När jag krupit en timme eller så stötte jag på patrull, det gick inte att krypa längre, så jag ställde mig upp för att vända mig om och krypa tillbaka igen. När jag kom ut ur gången stod vi plötsligt ute på gräset och käkade pinnglass. Jag åt på en som smakade jordgubb, kvinnorna som var utklädda skyltdockor för att se ut som om de bodde där fick ingen glass.
2015-07-28

  Magdalena Eriksson VIP
Titeln stämmer bra.
Kvinnokropparna blir nästan likställda legobitarna ...när jag läser.
2015-07-17

  Ingela Svenson VIP
Den är full av symbolik, denna märkliga dröm - men vad vill den säga drömmaren?
2015-07-16

  TrollTörnTrappan VIP
Sagolik dröm, spänningsrikt beskriven!!

Tja, vi lever ju ibland som att våra böcker är det viktigaste. En stor skillnad är att böcker finns i fler ex än individer gör...
2015-07-16

  Stefan Albrektsson
Ja, murket läskigt - får lite samma creepy feeling som av A Clockwork Orange (som ju aldrig riktigt visar det äckliga, men som man vet sker utanför bildrutan... - huvaligen den är läskig...)
2015-07-15

  i af apa
riktigt
läskigt...!
2015-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X