Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stunden när himlen inte är bestulen


Åskan går runt sjön. Solen lyser här. Det händer ingenting när vi springer genom vattenspridaren och regnet är på låtsas. Morfar pekar mot moln, lägger sig och leker död av blixten. Det är en lektion som heter duga innan eldkvastar slår ur kontakterna.

Verkligheten är vinklad som horoskopens stjärnklara analyser. Det blir ingen lycklig av, eftersom sanningen väntar på att hinna just alla en dag. Det är i det ögonblicket saker förändras, stunden när himlen inte längre är bestulen av dig eller mig, endast vansinnigt ensam.

Fotografen ber oss stå på ett visst sätt, men vi ser ut som uppstramade kläder i motvind, ändå har vi fastnat intill varandra när ljuset blivit natt. Vi kysser sådär passionerat som ett oljefartyg, då det är i sjönöd samtidigt som fåglarna flyter upp på stranden.

______




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-15 19:47



Bookmark and Share


    glas-svalan VIP
Fin. Gillar sista stycket extra mycket.
2015-08-15

    violas
Ja något är annorlunda
2015-07-15

  KattenKin VIP
Lite speciell, din stil såklart, men ändå lite speciell - fint!
2015-07-15

    ej medlem längre
Perfekt.
2015-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP