Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRVISA



Här kommer våren Här kommer solen
nu brusar älven nu grönskar ängen
nu spelar näcken uppå fiolen
och rosen spirar i blomstersängen

nu skrattar skatan högt upp i skyn
åt rävens krumsprång i skogens bryn

Nu porlar bäcken nu kvittrar staren
nu vaknar sippan i gläntans ljus
nu springer räven fort efter haren
här på gården bakom mitt hus

Nu drillar lärkan sin glada sång
och jag står lycklig på min balkong



Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 478 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-19 09:53



Bookmark and Share


    HiFi
ja jag vill ha dragspelsmusik till den där!!! har du missat nåt??? nej tror inte det, du har nog fått en fullständig vår där du...
2006-04-20

    rainbow
Härlig vårvisa!! Man blir riktigt riktigt glad av alla målande beskrivningar!
2006-04-19

  Ingrid Nilsson
Åh, en så härligt lättsjungen visa,men dunka rytmen så kanske du får till versraderna med räven o haren bakom huset också. Jag har melodin klar!
2006-04-19

    steffe struts
oj så fin! jag riktigt kännnner hur valborgsbrasan
knastrar och luktar och hör hur manskören
sjunger din sång....

ninna ninna ni na ni na ninna ninna ninn a....

stefan
2006-04-19

    Agneta VIP
och alla grå moln existerar endast långt in i minnet... med denna visa så kan man ju trolla fram vårkänslor även på den tråkigaste regndag... :)

Vilken lycka du sprider här med dina ord. :)
2006-04-19

  Daniel_78 VIP
Härligt.. jag om inte detta skulle vara en visa så vet jag inte vad.
balkongen återkommer ser jag, en kär platts =)
Bra flyt, om det är någonstans som jag kommer ur fast är det på ordet 'efter' räven efter haren. jag är som sagt ingen expert på versmått o dyl, men min känsla säger att det kan vara något där. =)
2006-04-19

  b.c.
här kommer våren ja! =) äntligen är den faktiskt här..

vilken varm och härlig visa!
2006-04-19

    Cajsa
Jättehärligt skrivet! Ja, nu är verkligen våren här!
2006-04-19

  Yvonne Vigstrand
Mmmmm....vad jag njuter av våren på din balkong....!
Mycket fint!
kramen
2006-04-19

  DanSan
Ja du BodilSan denna ska sjungas högt!!!
Ej att förglömma . . .

"Sädesärlan vippar så rytmiskt
och våren kommer krypande
så sakta . . . så kryptiskt"
2006-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg