Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högt uppe på berget




Långt från fabrikernas buller
Långt från bilarnas avgaser
vill jag bygga tre hyddor
Högt uppe på berget
där luften är ren och klar

En hydda åt Moses
som har gett mig lagen
En hydda åt Elia
som har gett mig löftet
En hydda åt dig Guds Son
som har fullbordat lagen och löftet

Herre det år bra
att jag får vara med på berget
Jag behöver Dig i mitt liv
Jag anar något av Din Helighet
Ditt ljus är förhärligande
Ditt ljus lyser på stigen
ner från berget
och jag är inte rädd




Fri vers av Maria T
Läst 611 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-07-18 22:56



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Intressant att läsa dikter om att ge tillbaka till det som du tror på. Bra/ kram
2015-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Men till sist såg de BARA Jesus.
2015-07-24

  Jaseph
En dikt som känsligt tar plats i evangelietexten på Kristi förklarings dag. Poeten gör Petrus perspektiv till sitt med sköna och starka ord.
2015-07-24

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat!
2015-07-18

  Bibbi VIP
"Vår blick mot helga berget går
där, Jesus, du förklarad står
i glans så ren
som solens sken
och pris av Fadern får.
Med fäderna från löftets tid
du talar om din död, din strid,
då du ditt kall
fullborda skall
och oss förvärva frid.
Du styrker här de dinas tro
med försmak av en salig ro,
en helgad fröjd
från himlens höjd
där dina barn får bo.

Här nere är en smärtans dal,
vår kropp, den är ett bräckligt skal,
av stoft vår dräkt,
vårt liv en fläkt
och himlavägen smal.
Men, Jesus, från din härlighet
du våra sorger ser och vet.
Du lyfter mig
i tron till dig,
till frid och ljuvlighet.
Och fast jag åter måste ned
i sorgedalen, följer med
från glädjens stund
i hjärtats grund
en stilla tröst och fred.

En gång när slutat är allt ve
skall skyn sig öppna, jag skall se
i evigt ljus
mitt fadershus,
min Gud, min Frälsare.
Då skall min blick ej skymmas mer,
min kropp skall icke brytas ner,
och hunnen dit,
i klädnad vit,
jag allt förklarat ser.
Och med Guds folk i paradis
jag tala får på himmelskt vis
om allt hans råd,
hans makt, hans nåd.
Hans namn ske lov och pris!"

Edvard Evers

Den svenska psalmboken.


2015-07-18

    ej medlem längre
Detta berg - vår boplats!
2015-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T