Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XXI: kösamhälle

 

det var inte så illa som jag hade hört. inte något fängelse, bara en kö, ringlande i zickzack som på ett nöjesfält. den övre delen av skärmarna var av genomskinligt plexiglas och skulle säkert gått att forcera. men reglerna måste följas, valblanketterna fyllas i och kuverten lämnas vid utgången. bibliotekarien och jag fick sitta i ett väntrum i en timme medan rösterna räknades. jag hann både fylla en flaska med bröstmjölk åt den lilla och formulera en frågesport om valet.

till slut kom vi ut i ett nyrenoverat lärarrum, stort och ljust med glada bokstäver på väggarna. bibliotekarien och jag fick varsitt skrivbord nära fönstren, jag dock med ryggen emot. naturvetarnas hörn var mörkare, men de hade själva valt sina bruna väggar och sitt grå tak. jag lovade bibliotekarien att diska saftblandaren med outspädd saft för att få bort fläckarna. tyvärr försvann behållaren i köket när kaffevärdinnorna tog över. svenskaböckerna i pocketformat var visst också borta och bussen som jag tänkt ta hem gick fel väg. frallorna såg i alla fall oemotståndligt frasiga ut.




Prosa av Nanna X
Läst 193 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-07-19 09:42



Bookmark and Share


    Lars Gullberg


Man tittar in i ditt drömcentra

det är underhållande som en blandning mellan verklighet och abstraktion

Du verkligen lyckas göra text av drömmar.

Jag älskar att komma i hå¨g mina drömmar

I natt gick jag på ett grustag och det var den högsta punkten men varför grustag jag minns inte att jag varit på nåt grustag

gick med en man och jag ville att han skulle ta traktorn och göra ända upp

Han gjorde aldrig det
och jag kom farligt nära kanten plötsligt


2015-07-20

  Stefan Albrektsson
Skulle du rymma där i början (men lydde reglerna istället)? Sen blev det ju bara trassligare och trassligare, enda ljusglimten blir de frasiga frallorna. Men vem vet hur det gick därefter? Kanske var de bara torra? Gillar ljusglimten "glada bokstäver".
2015-07-19

    prima donna
Undrar om det var en morgondröm och längtan efter frukost :) svenskaböcker i pocketformat lät spännande, undrar om det blir någon kioskvältare. Detaljrik dröm/drömmar och du kan minsann hålla fler bollar i luften samtidigt :)
2015-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X