Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återfunnen melodi



En slagdänga
Hängde bortglömd
Dinglande på en avkrok
Någonstans. ..

Någon i gul sydväst
Synade den. Tog upp den

Mitt i ösregn
bland granar och
kantarellröks dis

Började gnola och nynna
blev sin egen Skivspelare

Mitt i allt dripp, droppande


Det kändes småmysigt
Och gammeldags bra!

Man gör sina små fynd när man
minst anar det, ibland lava,mossa
och störiga ris inuti Storskogen.

Bara kopparkanna till vedspisen
Och vilande katta på trasmatta
saknades vid Soldattorpet
omgjord till Sommarboning

Av ett nostalgiskt Stockholms
par som hittat åter till Landet.

Det som inte längre finns
Bara om Somrarna. ..

Hos några längtansfyllda
"Femtiotalist" Drömmande
Asfalts pensionärer


Och bakom gamla vedboden bland
hundlokorna diade Rået sina två
nyfödda kid när allt andades frid.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-20 16:45



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin naturlyrik av dig!
2015-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Förmedlar glädje, lugn och harmoni!
2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP