Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjukhet

Öde mjukhet
helt allena
ödmjukad av livet
lyssnande
lärande sig av sina misstag, fel och brister.
Blivande en bättre människa, ett steg i taget.
Dock ibland fallande in i den gamla stoltheten
av gammal vana.
Resande sig upp igen, krypande sedan gående in i ödmjukheten.
Dess ljuva brisar, ljumma vindar, in i försoningen med sig själv och andra.
Ödmjukheten i dagens samhälle är så sällsynt så sällsynt
och så välgörande, kanske en andens frukt.
En befrielse till nya vidder och nytt tänkande.
Accepterande, stannande inför det lilla i livet.
Observerande med nya ögon
vad som finns omkring
glädjen kommer sakta tillbaka
Nåden brer sina vingar över det som inte var som det skulle.
I ensamheten och eftertanken hittar man den lätt om man letar och söker
så finner man den, ödmjukheten. Den är mjuk och snäll och vis.




Fri vers av monique elenius
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-20 23:00



Bookmark and Share


  Ole Sunnerfjell
Så sant så. Var finns ödmjukheten? bra illustrerat att söka de få guldkorn som finns kvar.
2015-08-11
  > Nästa text
< Föregående

monique elenius