Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur beskriver man denna sällsynta egenskap?


Ömhet

Ömhet kommer som ett frö ur kärlek.
Blicken kan förmedla den.
Händerna som vidrör med varsamhet.
Att få bli pussad och kramad
är att få ömhet.
Ömhet är godhet och välvilja
mellan människor och djur,
som uttrycker sig så vänligt.
Det bygger upp en tillit
helt sprungen ur hjärta till hjärta
Så äkta och livsnödvändigt att få.
Särskilt för det lilla barnet eller djurungen.
Ömhet ger trygghet.




Fri vers (Fri form) av monique elenius
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-03 22:10



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
väl sagt
2016-08-04

    Lena Söderkvist VIP
Fint filosoferat.
2016-06-05

  CorneliaMalva
Riktigt fint skrivet!
2016-06-05

  rondell
Så fint beskrivet! Gillar den.
2016-06-03
  > Nästa text
< Föregående

monique elenius