Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XXIII: karljohanssvamp

 

Johan var från början ljussättare, men hade jobbat med både musik och teater för flera av de mest berömda fria grupperna. jag blev smickrad över att han valt att bo i vårt kollektiv under festivalen, bad om ursäkt för toaletten som läckte och satte genast igång med att leta lakan medan Johan satt i badkaret med vännerna. han log och verkade trivas fint.

teaterkonsulenten kontrollerade att han hade betalat biljetten till kvällens föreställning, påpekade diskret att Johan hade ett något tvivelaktigt rykte, varnade oss för att han skulle försöka övertala oss att spela barnteater och förordade att han skulle avlyssnas. jag tyckte det verkade onödigt. jag älskade ju att spela barnteater, och blev bara generad när min mobil började brusa fram resultat av konsulentens intervjuer med Johan. jag stängde av och letade vidare.

jag hade fortfarande inte hittat något underlakan. i nödfall fick jag väl ta det grönrutiga påslakanet i stället. jag letade febrilt efter växelpengar till teaterbiljetten bland pärlor, nycklar och skräp i glasskålen på byrån. hann jag inte följa med fick jag väl vara hemma och städa i stället. kanske laga supé åt Johan. han var så charmig. kring hans bruna halvlånga hår stod en lätt doft av svampsoppa och rökelse. vi skulle nog komma bra överens.




Prosa av Nanna X
Läst 207 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-07-21 09:18



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Känns myspysigt, vardagligt, som att du längtar att stanna hemma och pyssla om Johan.
2015-07-22

    prima donna
intressant stuvning :)
2015-07-22

  Stefan Albrektsson
Ovanligt stringent dröm - förväntade mig mer psykedelisk "svampdröm"... men här ligger det ju så nära realism som en dröm kan göra. Snyggt skriver du hur som helst!!
2015-07-21

  J-M
Skribenten De Underjordiska skrev att du borde syssla med radioteater. Vilken underbar idé. Jag tänker mig på P1, min favorit.

Din prosa är alltid välskriven med oftast mycket fascinerande innehåll, som tar med läsaren på en hejdundrande resa. Och - vad som gör din prosa så speciell - den fångar mig som läsare även en bra stund efter avslutad läsning.
2015-07-21

  AgnesP
Vilken dröm. Gillar hur Johan sitter i badkaret.
2015-07-21

    Lars Gullberg


en doft av svampsoppa och rökelse

Aldrig tidigare stött på dessa kompositioner

Det är ju det som gör dej unik.

Du borde syssla med radioteater ha en egen slinga i etern där du läser direkt ur dina drömmanusscenarion

Applådios

Lasse

2015-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X