Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som väntar där

Vi finns i många skepnader
I charaden förklarar vi krig
Mot varandra och mot dig
Vi finns för att ställa till med bråk
Och du råkar vara i vägen
Synd om dig
Nej vi tänker inte så
Det finns en mening med kläderna
En mening med skepnaderna
En mening med att vi hemsöker dig om natten
I livet efter detta
Vi råkar vara i vägen överallt 
Hur vi än står
Bakom nästa hörn väntar någon
Någon som lär förpesta din tillvaro
En skepnad du aldrig förr beskådat
Hur skulle du kunna veta
Du såg aldrig några bevis
Aldrig några som helst tecken
Allt verkade så glatt och vackert
Trevligt
En sån som var social och alltid hälsade
Mördade dig bakom nästa hörn
Vi beklagar du stod i vägen
I en skepnad vill vi verka goda
Goda vänner i nöd och lust
I en annan välkomnar vi ondskan
Det tar död på tråkigheten och
Allvaret
Vi är din närmsta vän och mest avlägsna släkting
Någon du kände en gång
Trodde du kände
Vi leker charader så talar vi samma språk
Ett ord
Fem bokstäver
Flyttar springaren framåt




Bunden vers av HelenaOd
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-23 23:13



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tänkvärd text, ja !
2015-09-03

  Lars Hedlin
En text full av liv och känsla!
2015-07-26
  > Nästa text
< Föregående

HelenaOd
HelenaOd