Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jagad, tid, samhället idag


I en jagad tid

I en jagad tid
I en flyktens tid
Från något okänt
Det okända skrämmande
Odefinierbara
I en tid då vi flyr
Från både kända och okända hot
Flyr till något
Var finns det där Något
I denna jagade tid
Så bråttom att gömma sig själv
I denna flyktens tid
Så hastigt vi väljer olika vägar
I denna tid då vi flyr utan orsak
Det är just i denna tid
Vi borde stanna upp
Vända oss om och se på det bakom oss
Det som jagar oss
Det som tvingar oss på flykt
Vända oss om och stirra rakt på det
Säga rakt ut Vem är du
Vad är du och Vad vill du
Vi stannar upp helt och hållet
Slutar att bli jagade
Slutar att fly
I denna tid finns också frid
Väljer vi det så får vi det
Vi är inte längre jagade
Vi är inte längre på flykt
Vi har fått nog och satt ner foten
Sagt ifrån och tystat hjärnspökena
En gång för alla

Med livet i behåll




Fri vers (Fri form) av HelenaOd
Läst 182 gånger
Publicerad 2019-12-23 15:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HelenaOd
HelenaOd