Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske man kan sjunga....


Vagabonden..


Uti lunden går vagabonden
fri och lycklig som aldrig förr
strosar sakta i aftonstunden
för att knacka på min dörr

\"Godermorgon lilla frugan
har ni möjligtvis en slant\"
kliver sedan in i stugan
lång o stilig o så galant

Allt jag har kan jag förläna
denne gycklare o narr
allt jag har det får han gärna
om han spelar på sin gitarr

O han spelar så huset skakar
sjunger visor o dansar runt
roar mig medan jag bakar
bröd av havre som är så sunt

Uti lunden går vagabonden
glömde kyssen jag ville ha
strosar bort i aftonstunden
mätt o nöjd och väldans gla....


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 333 gånger
Publicerad 2006-04-19 18:42



Bookmark and Share


  Arte
va fin visa :)
2006-04-20

  rebecca d
med rim och allt...en härlig liten visa
2006-04-20

  Teresia Ridell
Härligt skulle den säkert låta !
Känns som om man kommer tillbaka till Raskens tid, ungefär..
2006-04-20

  Ingrid Nilsson
Högst sångbar,med lite trall emellan stroferna!
2006-04-20

    NoMi F
Hoppsan vad du kan skriva
Roligt och roande
2006-04-19

  DanSan
Hahaha Ja det roliger prick
denne vagabond skönt poetat
BodilSan nog går den att sjunga alltid!!!
2006-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg