Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvälls Harmoni




Evigheten har stannat världen
med sin andedräkt,tillfälligt-vis. ..

Hör hur humlans hjärta slår
När den drar sin sugsnabel
Sittande stilla på klöverblomman

Utåt havsbandet skänker solen
sina sista strålar till den
trötta slitna Dagen.

Bastun på andra sidan viken
ryker bland Martallarna

Barnbarnet har plockat
En bägare full med Blåbär

Inget fattas denna afton
Bara ett liv, till att leva
i lycka och samförstånd

barometer nålen
I Hallen
Faller mot lågtryck


Men harmoni och stillnad
som blivit skänkt står sig
ännu en stund

Tillsammans
med en bägare full av blåbär
på en kurbits bemålad byrå.

Allt får vänta till en ny morgondag
Med grötfrukost och regn

När Chopins pianostycken klingar ut
Från Radion i den lilla timmerstugan

Och Evigheten stannat världen med
sin andedräkt. ..tillfälligt-vis.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-30 16:24



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket fin, stilla o andlös dikt...
där Evigheten med sin andedräkt...
stannat världen en sekund...
Man önskar att man fick vila där i Evighet...
kanske vi får det... vem vet...?
2015-08-04

  Valter Örn VIP
I en vers i din fina text fångas destillat av din dikt: Inget fattas denna afton. Bara ett liv, till att leva i lycka och samförstånd.
2015-08-02

  i af apa
helt
underbart...!
2015-07-31

  KattenKin VIP
Underbar stund, som en hälsning från timmerstugan, som läsaren får njuta av!
2015-07-31

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt och fint och alldeles underbart.
2015-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP