Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetsmanglande misär

Som en svart korp på vit asfalt i inverterade färger
Monotont smattrande regn mot mina trumhinnor
Ihåliga tankar brusar som dimmiga minnen
Hatiska ögon mot din kind

Förvirrade sånger i ett hav av myror
Krypande myror, längs mina vener
Det där stycket av en låt som reste sig över resten
Som mannen som var en gud som föll

Tiden rinner genom glasfönster och blir en bristvara
Elektriska folkmassor vilse i sin egen verklighet
Apatiska psykpatienter tuggar fradga och ritalin
Fultjackade dubbade tyskar gör reklam för tvättmedel

Ett bord som var ett tak för någon som bodde där
Hänger tvätt under en skitig bro över en istäckt kanal
Pippi började röka och någon våldtogs i en svart gränd
Antagonisten vann och öppnade privatklinik i Afrika

En julsång medan glasskärvor snöade från himlen
Arkebuserade barn liggandes i rad längs med bugande isstatyer
En romersk soldat stupade någonstans i fientligt territorium
Och en gråtande ängel fick frätande syra hällt i ansiktet




Fri vers (Fri form) av Son of Hades
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-01 05:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Son of Hades