Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verserna var lite före sin tid...som vanligt (så publiceras nu) PS den femte kom sig av att jag i början av sommaren hjälpte Mats Paulsson med svärdssidan i släktträdet


Skogsstigsverser [aprilius-maius qvint]

~*~


Fiskartorpet

De mångflygande varelserna i större skaror ankom
de redan här beskådade kylan de kände som försvann
våren ankom
vintern försvann
ankom och
försvann

ute i snårvassen och sjöskogen
Tussilago i ruinerna av ett gult gammalt fiskartorp

Det allra bästa man kan ha
är långtråkigt
en lång sensommardag

*

Frisyrer med färg

Grendalin
Gräddelin

Metal baroque
Metal reggae

bägge med unika frisyrer

för precis som sedan 70-talet fås intresset tillbaks igen med hjälp av en ny trend av rock inte blipp-blopp pop

*

The 51st State of the U.S.A.


Jag hade en mörk tröja med en vit kanin på i 5:an,
köpt från Hobbex liksom tröjorna innan med bilmotiv man stryker på egna tröjor och en man i grön rock med texten "Lets Boogie!"

i skolbänken var alltid papperet från Mupparna

senare kom Beauty and the Beast och Fragglarna

men då hade vi liksom Mupparna vårt eget band

barnet visar alltid en bild av vad den vill bli som vuxen

vid den tid då Carla vann SM i Motocross
och en gul Pikantflaska fanns till mackan
under Sveriges ljusblå skyar

*

Skivromantik

Sommaren 1981 skaffade jag AC/DC:s Powerage på Gotland mitt i Visby vill jag minnas
(antagligen enda skivaffär de hade då)
ett par år innan det så åkte vi genom den gamla Europeiska staden Strängnäs upp för en kulle genom stadsporten stannade och fikade mina föräldrar och jag, sedan sprang jag efter Ebba Gröns "We're only in it for the drugs"

förstående föräldrar; men det var ju semester

*

Sommarromantik

...som Visa vid vindens ängar
med bastuba, tvärflöjt och skönsång

som Visa vid vindens ängar
med bastuba, tvärflöjt och stämsång

som Visa vid vindens ängar
med bastuba, tvärflöjt och allsång

som Visa vid vindens ängar
med bastuba, tvärflöjt...skönsång, stämsång och allsång...

 

L Patrik W Johansson

1 & 14 Apr, 13 & 18 Maj 2015

 

 




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-01 19:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP