Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trädgårdsniglars död, olästa böcker i hög

Fungerar dåligt på nära håll
det finns ingen distans, inga ord att gömma sig bakom,
ingen tystnad som blir naturlig
du sa du är här nu

(och jag)

lånar fler böcker på biblioteket trots att jag inte läst ut de förra
och inte kommer hinna göra det heller
plockar smultron innan sniglarna äter upp dem

(tappar det nästan)

du är mindre än femtio mil söderut,
du är norr om mig

(förståndet)

dricker kallnat kaffe
ryser och rycker för det krasar
något gummiartat under skorna

en snigel igen
det gör ont i hela kroppen




Fri vers av inuti periferi
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-03 23:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag bor som jag bor och har ingen som helst anledning att finnas till här så länge till så är det. Så vi äter smultron och säger att dom är så söta så.
2015-08-04
  > Nästa text
< Föregående

inuti periferi
inuti periferi