Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XXXVI: midsommar

 

midsommargästerna bara vällde in. barndomskamrater, grannar och musikanter. långbordet räckte runt hela gårdsplanen och fylldes på efterhand. bagaren som lovat leverera kakorna dök dock aldrig upp. i stället kom en hög skinntorra tanter som var rädda att bli bestulna om de hängde av sig jackorna. de visade sig vara morfars bridgekompisar. jag sa att de kunde hänga jackorna över stolsryggarna och gav dem varsin engångsmugg. morfar spelade dragspel för glatta livet. det var svårt att dansa på ängen nu när han hade besatt den med kullersten och anlagt simbassäng och när åskmolnen hopade sig, men vi gjorde vad vi kunde, jag spelade fiol medan syrran dök från kanten och jagade bollar för att illustrera hur de sköto efter honom med tusen gevär och vill du mig något så har du mig här. sen fick det väl bli långdans och levande statyer på gräsmattan.




Prosa av Nanna X
Läst 200 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-08-07 07:45



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Och så tanternas rädsla för livet mitt i detta sammelsurium, härlig!
2015-08-07

  Magdalena Eriksson VIP
Älskade hatade midsommarfest
kul med visan som kommer i trådar här och där skickligt snirklat samman.
2015-08-07

    Lena Söderkvist VIP
Extremt händelserikt och roligt berättat!
2015-08-07

  Jaseph
Drömmar rör sig med lätthet mellan olika rum och situationer. Övergångarna sker smidigt och omärkligt och i det här formatet funkar det som dikt för mig. Det sjunger om den här prosadikten!!
2015-08-07

  i af apa
gillar en hög
skinntorra tanter...!
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X