Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM BJÖRKENS FRÖ I MYLLAN

Björkens stam
av ålder
fårad, svart

bär upp
sina vita grenar
näverfläckiga

Bladverket
hänger från grenarna
svajar stilla

i augustivindens
doftande
ljumma andning

*****

Människan
av ålder böjd
bär upp sin kropp

grånad, fårad
svag
med stela lemmar

med hoppet
att slå rot
som björkens frö i myllan

© Palett




Fri vers av Palett
Läst 543 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2015-08-07 12:48



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vackert diktat, starka slutverser!
2015-10-03

  Maria T
Och själen får slå rot i sin himmelska boning
2015-10-01

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vackert målat
och skildrat
om livet
2015-09-28

  Blomma-Stjärna VIP
underbar!
2015-09-27

    ej medlem längre
Människans likheter med träd. Tankar som stimulerar.
2015-09-17

  aol
Underbart skaldat med en så vibrerande fin känsla kram,
2015-09-11

  Sunlight
Utsökt gestaltat
Bitterljuvt och härligt måleriskt
2015-09-06

  Anya VIP
Jaa kanske i nästa liv får en grånad och fårad människa på nytt slå rot. Fast jag tycker det är bra när gamla människor försöker slå rot på nytt... det känns så livsbejakande. :)
2015-08-22

  Christer Foghagen VIP
Fantastiskt vacker!
2015-08-14

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint beskrivet...tycker om jämförelsen...
2015-08-12

  Bo Himmelsbåge
Härlig bild!

Fin liknelse om björkens ståtliga rö
när den lägger sig till vila till ro
o åter sätter frö
i sitt jordiska bo...

Människans stoff blir till hö
men när hon en gång får bud
finns en gnista av Gud
som aldrig någonsin kan dö...
2015-08-09

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2015-08-08

  Lindha W Gustavsson
Oh så fint skaldat - den bokmärker jag!
2015-08-08

  Ljusletaren
Vacker bild!
Vackert skildrat om liv i vår Herres Hage/kram
2015-08-08

    ej medlem längre
Mycket bra och vackert beskrivet
2015-08-07

  Ronny Berk
fin poesi med trevlig bild till, ja !
2015-08-07

    ej medlem längre
Uti när förståelse!
Mycket bra berättar du..
2015-08-07

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Du visar det vackra med fåordig beskrivning
2015-08-07

  Kattfot
Fin betraktelse över livets gång och kretslopp! Föder eftertanke.

2015-08-07

  Marita Ohlquist VIP
O, så bra!
Läser och läser om.
2015-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett