Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hinderslös | Pica Pica MMXV [rimvers]

~*~ 

Jag kan gnuttra som pappa
och fnittra som mor
det är mitt arv från Sverige
men jag klär mig helst
i amerikanska skor


Skatornas kulsprutor
och måsarnas siren
kråkornas krax, katters mjaun
en treo behöver jag i soffan
för mitt huvud gör ont som...bara den

De vita vinteräpplenas blommor
de lila klickarna av syrener i bersån
som vårarna då mamma besökte mormor
och jag var med fast jag blott var barn då


Skatorna som stora flugsnappare i skyn
lugnar sig strax innan månen
där ovan nattmolnen över höga skogsbryn
under taken människan tänker och sover

kontemplerande den lilla violen på gräsmattans kant


"Skatorna har ungarna ute"
dom låter som kulspruter
högt där ovan i solens sken
Iqarosmåsarnas luftsiren


6 & 10 Jun 2015

L Patrik W Johansson

 




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-08 06:29



Bookmark and Share


  Flicis VIP
en kan läsa denna text flera gånger och ha en trevlig stund
2015-09-24

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nog låter de alltid...:-)) härlig text, där man känner igen bilderna...
2015-08-12

  M M Mannheim VIP
Kul men fullt rimlig text. För varje vers förvånar den.
2015-08-08
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP