Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att gå i skogen är som själva livet, ibland går det upp och ibland ner, man ser inte heller skogen för alla träden.


blandad terräng

Jag går in i en blandskog för att leta svamp
Först kommer uppförsbacken som nästan ger kramp
Det är grenar i vägen och snår överallt
Det regnar först lite och känns en aning kallt
Inga kantareller, bara lite blåbär
Jag har tappat bort var de bra ställena är
Men där växer Karl Johan svamp så fina så
Då blir man ju faktiskt ganska så nöjd ändå.

Jag tar på hemvägen en liten extrasväng
Där är det också bergig och snårig terräng
Men åh vad det lyser gult uppe i backen
Tur att jag inte redan vände på klacken
Det blev fullt i lilla påsen jag tog med mej
Fastna i björnbärsbuskarna det vill jag ej
Tar sedan raka vägen för att komma hem
Steker svampen och delar den sedan på fem.





Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-08 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson