Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
24 timmar är en kort tid i evighetens stora famn, men ändå hinner det hända mycket under den tiden.


Dygnets gång

Mina drömmar talar trötta
orden dansar runt omkring
Dagens tankar alltför nötta
för att minnas någonting
Tiden blandas
dagen andas
kvällens första andetag

Solen gömmer sina strålar
bakom björkens spetsgardin
Blommor sover, vilan söker
får den genom kvällens ro
Tiden blandas
kvällen andas
nattens andra andetag

Stjärnor lyser, himlen tänder
månen med sin silversfär
Blickar mötas, varma händer
söker kärleks atmosfär
Tiden blandas
natten andas
grynings sista andetag

Morgonsolen strålar sänder
söker vindar med sitt ljus
Tallarna i öster tänder
björkar sjunger dagens blues
Tiden blandas
morgon andas
dagens första andetag




Fri vers av Rimsmeden
Läst 527 gånger
Publicerad 2006-04-20 10:37



Bookmark and Share


    Jess81
detta var vackert, en ny favorit!
2006-04-21

  C Cobain
En bra ometrisk bruten rytm tycker jag; om ljusare tider
om en lantlig idyll som slumrande vaknar. Även för oss i staden
2006-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden