Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till henne



För mig är du ganska mycket;
sonetten och mästerstycket,
pianots anade lycka
som Mozart önskat att smycka,
för mig är du det som Fröding
drömde tills vore han döding
vad pennans känsla förrådde
och dikt icke riktigt nådde.

För mig är du sorl och strimma
i skapelsens skälvande timma
där jublande ljuslekar födde
lyriken som evigt glödde
av lockelsesockret och saltet
i glansens anda kring alltet
och ändå det enda tinget
som tvingar mig känna inget.


























Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-03 14:20



Bookmark and Share


  axveronika
spännande eget och konsekvent sätt du har att skriva på! Vackert

2016-01-09

    ej medlem längre
Fin hyllning i flödande verskonst.
Hängiven, entusiastisk men ändå lite oberörd...
2016-01-03

  Linda CH VIP
Kärlekens vemod fantastiskt fint beskrivet på vers.
2016-01-03
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP