Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckohycklaren



Mig tycktes lyckan mest ett gyckelspel -
i flykt jag räknade dess tänkta fel,
se, där står kärlekskränkt och gråter
och där går ungdomsdum i åldersstigna ståten
med rikedomens änklingar mot fattigbråten
i kamp med sol- och vårarlåten.

Vad varligt växte fram ur lek och kel
i kvällen fällde liv, och själv än hel
jag hörde hur dess klagosagor låter,
ur epilogens låga anekdoter
gick plågad varje känsla oförlåten
från lyckans lystna lynne av försåten.

Jag log åt lyckohycklarn självbelåten -
hur hård din lekfullhet, så svår att svekfullt mista,
men lätt, än löjligt lätt, att överlista.
Så stod jag där till skymningen och tänkte tänka åter
hur tur han ändå faktiskt har
som icke lycka här har kvar.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-02 14:55



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Tycker om den här dikten väldigt mycket..tonen och känslan..
2016-01-11

  Kim VIP
Tycker mig höra en väl inlindad text knappt gripbar. Där somliga mår bra och andra inte har något kvar som lyser upp stigen.
2016-01-09

    ej medlem längre
Säg den lycka som varar...
Svek och bruten kärlek...
Fint flyt i fint rimmade strofer!
2016-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Utmärkt titel!
2016-01-02
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP