Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XXXVIII: krig och kärlek

 

vi var förföljda av främlingarna. jag hade fått höra att vissa stavelser hjälpte, så jag ropade zet! och njet! och kallade in hela tyska och ryska armén. det verkade dock som om några bokstäver fallit bort. jag lämnade över ansvaret till det kvinnliga förbandet.

Linda hade länge talat om att mörda sin pojkvän Daniel och nu var han försvunnen. det fanns en privat film från festen där han sist sågs och vi i gruppen verkade vara eniga om att det var ett skott som hördes och att Linda stod närmast pojkvännen i vimlet. jag hårdbevakade henne. hon verkade gilla mig och pratade på som en besatt om sina olika konstnärliga projekt. säkert var hon nervös för att bli avslöjad, tänkte jag. väninnan visade mig en mangaserie Linda hade tecknat, med bladen vikta i origami. hon var verkligen skicklig, och så produktiv. hon tecknade om nätterna. jag tvekade. skulle jag betrakta serien som ytterligare ett bevis eller var mordet bara en fiktion, en konstnärlig fantasi? resten av gruppen försvann. jag höll fast Linda i ett slängpolskegrepp och skickade mormor att hämta polisen. nu var jag ensam med mördaren. efter en evighet stegade två långa kvinnor in i köket och frågade efter mig. äntligen blir jag kallad som vittne, tänkte jag, men det var bara ett brev från kronofogden. åtalet mot Linda var nedlagt. väninnan uppmanade mig att ägna mig åt heminredning i stället. den unge mannen kallade mig veteran och drog retsamt i den svarta halvvante jag hade på min onda hand. han förklarade att det var högsta mode och visade att han hade likadana. han hade köpt dem på IKEA.

 




Prosa av Nanna X
Läst 432 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-08-15 07:21



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Helt crazy varje mening ny scen
Omtagning Nix.
Hur hänger detta samman? Jo rytmen och konsekvent närvaro i detaljerna. Fri från meningsskapande utifrån en gemensam förståelse som går att psyka runt med. Bra!
2015-08-17

  TrollTörnTrappan VIP
Som en kriminalroman komprimerad till en kortkortnovell... Ja, vad döljs bakom konstnärligt snack? Kanske mördade hon verkligen - med samma metodiska fantasi som hon viker origami?!
2015-08-16

    prima donna
haha så dråp likt. kronofogden, armén,polis och pyssel oerhört fängslande dröm i alla fall om än inte mördaren blev inlåst :)
2015-08-16

  Ingela Svenson VIP
Skum historia det där, man kan undra över mordet i drömmen? Kanske en önskan hos drömmaren /poeten. Men önskan om vaddå? Nej här går jag bet!
2015-08-15

  i af apa
en modern
Tolstoj...
2015-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X