Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om myror kan bygga stora samhällen så kan väl vi människor hjälpas åt för att göra världen bättre


Den enkla sanningen

Det är ibland svårt att veta vad som är sant
Man måste granska alla nyheter noggrannt
Men om man studerar rovfågeln högt i skyn
Förstår man att den har en väldigt bra skarp syn
Den iakttar allting med en fin översikt
Att ha visst avstånd och överblick är viktigt
Rädsla skapar väggar och hat bara förstör
Att kämpa för godheten världen bättre gör.

Den enkla sanningen är svår att erkänna
För den kan nog i mångas samvete bränna
Men se bin och myror hur de samarbetar
Tillsammans så gör de så allting fungerar
Vi borde ju tänka på varandra mera
Minska vårt ego något för allas bästa
Att helt enkelt tänka lite på sin nästa
Att göra vad man kan är alltid det bästa.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-15 15:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det du beskriver är utopier.
Och utopier bedrar. De skapar rökridåer.
Sanningen finns bortom utopierna.
Människan är ond och alla hennes intentioner strandar på just detta faktum.
2015-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson