Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text: Lindha W Gustavsson Copyright ( C ) Foto: Lånat från Googel


Näckens lockrop


Han spelade på sin fela
när jag sakta gick förbi
han satt där mitt i bäcken
och jag kunde bara le

Han gned sin stråke sakta
mot fiolen fylld med glöd
de toner som kom fram
däri var ljuvlig trolleri

Hans kropp var ändlöst
vacker på stenen där
han satt jag vet att det
var NÄCKEN jag blev
liksom besatt


Hans väsen var gudomligt
hans dragningskraft så
stor han bad mig komma
ner bredvid i djupet där
han bor

Jag blev helt lätt förvirrad
jag visste inte vad, men
sedan blev jag lättad när
en dröm det enbart var

Så lita på din känsla att
inte tro på allt, för näcken
vill oss lura det är hans
främsta kall…..







Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 471 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-08-15 19:52



Bookmark and Share


  Varja Askeland
Gillar denna text skarp, tänker på barndomens och alla skogsväsen och hur vuxenlivet bränner bort de sköna bilder som barnet färglägger. Ändå finns Näcken och mycket annat därtill!

"Jag blev helt lätt förvirrad
jag visste inte vad, men
sedan blev jag lättad när
en dröm det enbart var

Så lita på din känsla att
inte tro på allt, för näcken
vill oss lura det är hans
främsta kall….."

- Underbart!!!!
2015-08-19

  Ljusletaren
Näcken är alltid underbart att få läsa om så hav tack :-)
/kram
2015-08-17

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2015-08-16

  soligajag_1 VIP
Sån underbar dikt om Näcken och dess dragningskraft . Tur i oturen att det va en dröm. . Som du vaknade ur.
Härlig dikt. Gillar !
2015-08-16

  Palett
En härlig dröm målar dina ord upp.......
fin text !
2015-08-15

    ej medlem längre
Ja det är en farlig filur att lyssna på!
Vackert diktat om en dröm!
2015-08-15

  Ronny Berk
foto och poesi - som jag uppskattar mycket !
2015-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson