Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XL: hans och greta (interart)

 

scenen var upptagen av en annan repetition, så vi fick bygga en provisorisk plattform av stolar och bord från salongen. jag släpade ut vaktmästaren från foajén där han satt och fikade och satte honom i arbete, sade åt honom att bygga upp något som liknade en bardisk och sälja biljetter samtidigt.

vi handlade i stormarknaden. jag for som en tätting mellan varuhyllorna medan den mörke och maken drog vagnen efter sig. maken tyckte jag skulle ta det lugnt och sätta mig en stund på golvet, men jag ville därifrån så fort som möjligt, så jag snodde på. maken föreslog att vi skulle ta en omväg om Almö och vandra lite i naturreservatet, men sen verkade han glömma bort idén och körde direkt hem.

där var alla bänkade i tv-sofforna utom lillan och fröken, som stod vid whiteboarden och diskuterade pedagogiska leksaker. det var rea på flanellografer och fröken ville gärna sälja ett startset till lillan, men hon verkade mer intresserad av matrecept.

nu bänkade sig alla i tv-sofforna. filmen skulle snart börja. jag satt mellan maken och lillan. spefågeln satt snett framför som vanligt. jag lyckades i alla fall kittla honom lite i hårfästet och känna på hans lillfinger. det var snäppet mjukare än mitt.

lillan undrade hur många timmar man behövde på sig för att göra en gryta. jag förmodade att hon menade en köttgryta och bad henne visa receptet. det visade sig vara fisk som skulle marineras i creme fraiche och kokosmjölk. det där går snabbt log jag, man bara fräser dem lätt i en teflonpanna medan riset kokar.




Prosa av Nanna X
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-08-17 08:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
intressanta, fritt och luftigt skrivna drömmar fulla av spännande detaljer. (ps 40 skrivs vanligen XL snarare än XXXX om det är romerska siffror)
2015-08-19

  Magdalena Eriksson VIP
Väven av allt.

gillar vardagen i turboturbanen din
Tänker att en människa gör mycket under en dag.
2015-08-17

    Lars Gullberg



Fragment av bilder,
som ett töcken
av tankar,
drömmar blir till
berättelser
Drömmar och tankar
är våra ryggsäckar
av upplevelserna
vi får ur livet
och förvaras
i minnesbanken
därav nedskrivna
för att ej glömmas bort

fantastiskt

Lasse
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X