Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Å andra sidan ligger det i tiden att specialisera och fokusera sig på detaljer, utmärka sig och inte ge sig in på helheter, sammanhang och andra ointressanta faktiskt begripliga väsentligheter ...


Ju mer kreativ du är ...

... när det kommer till
att finna ut
ordflöden vilka är
tillräckligt introverta,
svårtolkade och komplicerade
till såväl mening och innebörd
som till sin komposition ...

... desto större blir
sannolikheten att
du är den bland synnerligen få
vilken blir utvald
till de allra finaste pris till slut ...

Den ursprungliga definitionen
för vad som kan beskriva en poet
synes länge sedan vara 
såväl väl
förträngt, undangömt och bortglömt

- Ja, helt enkelt något
i det närmaste fullständigt obsolet ...

Ty det som fler borde påminnas om
och som i nuläget synnerligen få vet
är att poesin med sin diktkonst i sig
är det ursprungliga verktyg
vilket förde den muntliga traditionen
av kultur, liv och leverne 
vidare från den ena 
till den efterföljande generationen
med successiv övergång till skriftad form ...

... vilken under årtusenden
kommit att diversierar och utvecklas
till alla de former av litteratur
som idag i vår aktuella tid
berikar människor världen över
precis som den kommit bli
en livsnödvändighet för mig och dig ...

Poesi och lyrik
rymmer idag en väsentligt friare
och mer varierad dynamik
i såväl teori som praktik ...

Men ...

... glöm inte bort
att oavsett 
så finns det inget
som kan sägas vara
fel eller rätt ...

Varje skriftande 
diktare och eller poet 
har eller skapar
sin egen relation till poesin
såväl i praktiken
som i teorin ...

Ingen är riktig någon annan lik ...

Tack och lov!

... vilket gör varje 
författande skriftställare
diktare och poet unik ...

Vilket är det som gör
att de allra flesta skriftflöden
förr eller senare
finner sin publik ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-08-17 20:12



Bookmark and Share


  DominiQueen
Bokmärks - så klart! :-)
2015-08-19

  DominiQueen
AMEN *Hjärta*
2015-08-19

  Anna*
Dessutom är det skapande läsning också. Varje läsare har sin egen tolkning och tar texten ännu ett steg vidare. Snyggt!
2015-08-18

  Tabac VIP
Mycket bra text och så sant!

2015-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra skrivet...alla är unika och vi ska respektera varandra och det vi skriver...
2015-08-17

  Blomma-Stjärna VIP
fint det här... -- finn din stil, var dig själv "gör att de allra flesta skriftflöden förr eller senare finner sin publik..."
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP