Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XLI: konfirmationsfest

 

ungdomarna kom iväg alldeles för sent till konfirmationen. kanske berodde det på att de stod och dreglade över smörgåstårtorna med lax och räkor. jag hade påtagit mig att hålla fest för hela ungdomsgänget men jag hade fortfarande varken dammsugit gräset eller burit ut möblerna. jag arrangerade en vägspärr med en blomkruka så att gästerna inte skulle gå in i morfars hus och satte en sten under ena kanten för att justera lodlinjen. en av flickorna som fortfarande inte kommit iväg till ceremonin hjälpte mig bära. jag var tacksam. hennes pappa anmälde sig frivilligt att åka och köpa kassler ifall rostbiffen inte skulle räcka. potatissalladen hade varit klar i tre dagar och redan börjat torka på ytan, men tomaterna var fortfarande inte skivade. dottern, som redan återvänt från prövningen med godkänt resultat, viskade diskret att jag kanske borde ge föräldrarna en hint om hur arrangemanget var tänkt. hon stängde av gräsklipparen och jag vrålade buttert något om var serveringsbordet skulle stå och att det var fri sittning kring slagbordet. 




Prosa av Nanna X
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-08-18 08:07



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Du fixar som vanligt, som vanligt blir det underhållande. Potatissalladen som har börjat torka tyder på att det är världens stress på gång. Att någon vill hjälpa till verkar onekligen som en skänk från ovan.
2015-08-18

  i af apa
... "fri sittning vid slagbordet." är en väldigt fin mening i ett bra slut!
2015-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X