Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ni våldtog mitt liv, men ni skapade det inte ni kan inte heller förstöra det


nätter

jag är trött på det här nu
jag vill ha rött, rött, mörkrött
som blod
jag vill ha mina händer över hela jorden
och jag vill ha bort alla farliga barn, kvinnor och män som sliter och tuggar
på mina nagelband
Jag ska välva en jaguar med mig ut över staden
och riva ner allt ljus

jag ska riva sönder brösten på
alla dem som inte tror på mig
som inte tror att jag vågar vara eller ens är
Jag ska sparka sönder deras lungor och fylla dem med smuts
och låta dem ligga så de ser mig
när jag störtar härifrån
för jag ska fly och från mig själv för jag
har blivit något annat än den dom trodde
och jag ska skrika åt helvete allt de fyllde mig med
under mina första år jag ska skrika åt helvete allt som
de trodde gjorde mig väl
nej
jag ska raka mitt hår och forma min kropp till stål
sen ska jag blomma över hela himlens ståtliga valv
och låta daggdroppar regna ner och dränka allt vemod
jag ska vårda er kärlek och hämnas era dödsräder
genom att bli mig själv
eftersom
allt jag trodde betydde något visade sig vara
vind och smuts
men jag blandade det med vatten och smetade det
över mitt bara bröst
jag sa att jag trodde att jag aldrig skulle klara mig
eller dig
men så fort jag släpper allt i mina händer och litar
på mig själv
att jag har kraft att välja mig, och dig,
så krossas frågestundsevigheter av mitt ~volim te~
för det är det starkaste jag har

-och jag ska aldrig låta någon förföra mitt sinne
som dem gjorde, igen-




Fri vers av volatile
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-04-20 18:55



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
åh hade det funnits tio i betyg så
hade du fått elva för denna
otroligt stark
o bra
känner igen mig i besvikelsen över människor
man litat på
snyggt !
2006-05-27

    seymour
Detta är bra som fan.

Tack!
2006-05-25

  Nem
Väldigt våldsam.
En hel del effektiva kontraster mellan våldsamma styrkedemonstrationer om stål och raka av sig håret och blomma med daggdroppar. Kast i dikten. Jag tänker mig en person som på samma gång är oerhört stark men också sårbar. Om man försöker att vara stark ensam blir det ganska svårt, men båda delarna finns med; både att vara självständig men också med andra. Det handlar om en frigörelse från de "ni" till ett friare förhållande till världen och andra.

"volim te" - ja, kärlek är väl det starkaste man har...

Ja, det här blev en oformad kommentar, men du får säkert ut något av den. :)
2006-04-20

    ej medlem längre
"jag ska vårda er kärlek och hämnas era dödsräder
genom att bli mig själv"


Gumman! Jag tror att vi är lika själar..Tvillingaktiga..För vi blommar samtidigt ju; slår oss ur vår puppa..Wow..
2006-04-20
  > Nästa text
< Föregående

volatile
volatile