Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära vackra grund

Jordgubbstårtor, sotiga grillar
och gråsmutsiga bodar med hundratals års
historia och borstar för katten

Leriga vårvägar och grodyngel i bäcken
liten stenhäll på gräsmattan som
vi aktar oss för när vi hjular

Avsågad gren på äppelträd som jag
river upp magen på när jag ramlar ner
Milt litet äppelträd som
jag ligger under när jag har feber

Soliga dagar med flygplan som flyger
tätt tätt nära marken
Snögubbar och tända ljus
Bygga kojor och pinnbröd
mjölk och mockarutor på vedbacken

Pappa och stora bröder sågar, hugger i skogen
värmer familjen med ved
Mamma kommer med fika
och mig och lillebror som busar

Vi leker zigenare på berget
hittar skärvor av gångna tider
som blir vackra dukningar i högt gräs

Åkrarna fylls av hö som vi hoppar i
Stora stenar är hästar och motorcyklar
och vi har allt vi någonsin behöver

Tidiga morgnar får jag varm mjölk i kopp
av pappa
Somnar framför köksspisen
Huset värmer mig

Du vackra gamla röda hus
med slitna fönster
och avskavda lister
varenda detalj känner jag

Mjuka runda ledstången i trappan upp
alla spännande prång
där vi leker kurragömma, gömma nyckel
och

du kära vackra grund
älskade hus, älskade gräsmatta, träd, bäck och berg
du brinner nu

och jag gråter
för med dig försvinner en bit av
min idé om livet







Fri vers av volatile
Läst 533 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-12 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

volatile
volatile