Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sensommar när den är sombäst


Fjäril vingad

Solen skiner denna vindstilla dag
Av sommar kan man njuta fulla drag
Mängder av fjärilar fladdrar förbi
På kärleksörten sitter ett bi
Klematis målar rosenbågen blå
Jättebalsaminer i blomma stå
Björkarnas löv börjar att bli gula
Idag vill man ta det lugnt en smula.

Svalorna dröjer fortfarande kvar
Katten en skön tupplur i skuggan tar
Dahlior blommar vid hängmattans hörn
Krusbären är mogna men har dock törn
Sommarkvällen ljummen, lugn och stilla
Sänker sig över radhus och villa
Nattfjärilarna kommer sakta fram
Ersätter dagfjärilen så fridsam.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-22 20:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sensommaridyll, fint beskrivet!
2015-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson