Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetens sång




Vi lever i en sargad och trasig värld
Skymningen faller
Vi färdas i natten
Tystnaden tätnar och fryser
Drömmarna stelnar
Regnbågen är full av tårar
och Gud är bedrövad
Herre låt vår längtan få leva

En blixt klyver i sick sack natten
Vi ser en bäck glittra fram
Sommarbäcken
Låt oss stanna här en stund
och lyssna till sommarbäckens sång
Bäcken sjunger frihetens sång
Herre lär oss hitta tonen i vårt liv
våga leka Guds lek på jorden
spela som näcken
dansa som sommarbäcken
sjunga till Herrens ära
livets egen sång





Fri vers av Maria T
Läst 542 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-08-23 01:56



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket vacker dikt som berör!
2015-10-12

    ej medlem längre
Denna Maria T tar jag till mig!
En smula friare skriver du det vackra!
Tack.
2015-09-12

  Lasseman VIP
Åh!.. jag hör sången inom mig..
2015-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som borde läsas av många!
2015-08-23

  Varja Askeland
Underbar text, man flyter med raderna och förtrollas!
2015-08-23

  Michaela Dutius
En underbar text som jag tycker mycket om!
Nattaningarna har kommitt närmare - och oron fryser till is....
2015-08-23

  Ingrid Trolle
En vacker dikt som
borde tonsättas och
sjungas i kyrkan
2015-08-23

  walborg
"Herre låt vår längtan får leva" - orden talar direkt till mig - varmt tack!
2015-08-23

  Hanna Mari Wallin
Tycker om!
2015-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T