Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMAR I SJÄLENS SPEGEL


Längst in i topografin
roten
märgen
I den regionen
är det som värnas
omhuldas
rensas
annars kan det inte
speglas utåt

Längst in i landskapen
markerna
hemkänslan
I den socknen
kan livet blomma
bli nåt
frodas
annars förblir platsen
i det fördolda


En innervärld
som lätt slammar igen
där tallkottkörteln
slocknar likt brusten
glödlampsglödtråd

Eller sommar i flor




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-26 11:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar