Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han går nu...


Han går nu

jag kan se i hans
svarta blick
att han går nu
dessa ständiga avsked
föraktet

etsat i hans pupill

Den lilla högen
med skitiga kalsonger
ligger
i ett hörn på golvet
förmodligen
lämnar han dom där
tror
att jag tänker tvätta dom

Min hand
griper tag i disktrasan
och med väldiga svep
torkar jag köksbänken

Med stela ögon
ser jag i ögonvrån
hans modlösa reaktion

hör honom mumla
nåt om
sina dvd-filmer
nåt om sin dator
om sin cykel

Så lägger han
kalsongerna i väskan
rakapparaten
kortleken
alla nummer
av Vetenskapens värld

Jag väser mellan tänderna
måste väsa
inte säga nåt klart och tydligt
ha kontroll över smärtan
över
gråten över kylan

inte falla

Hans hand rör vid min axel
och
mitt hjärta dunkar så hårt
när
han går mot dörren
går ut från mig och mitt

När dörren slår igen

fortsätter disktrasan torka
utan mig

Jag lägger mig på köksgolvet
och
frigör mina tårar

Nu var det sista gången


BodilSandberg-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 367 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-21 08:31



Bookmark and Share


  Jessi
Berör verkligen!
2006-04-22

  Paulina LH VIP
Välskrivet... Orden berör på djupet... och ögon tåras...
Väldigt bra.
2006-04-21

  Helene Månsson
Mycket igenkännande i den här texten! Bra beskrivet.../Helene
2006-04-21

  Ingrid Nilsson
Strålande,inkännande! En kär människa går...det kan vara en make,en man,men kanske också som jag utläser det en son på väg att bli vuxen. En mammafrigörelse?
2006-04-21

  Yvonne Vigstrand
Usch denna kärlekssorg.....så bra beskrivet...
Kan känna kylan som finns men också sorgen över en förlust.
Mycket bra skrivet!
Extra varm kram från Yvonne
2006-04-21

  Teresia Ridell
Smärtsam text, lätt att känna igen..
"Vardagligt" scenario, skrivit med stor styrka !
2006-04-21

  DanSan
Ja men i hela fridens namn

en så otroligt stark dikt

som berör så djup . . .

Du skulle eldat upp

kalsonghögen

och dansat krigsdans runt den . . .

Därefter snabbt ut och släppt

luften ur cyckeln

sedan skulle du

torkat diskbänken

med Vetenskapens värld . . .

väsandes . . .

En Evighet . . . en kort sekuuund . . .
2006-04-21

  anneluca
Han går nu, och kanske är det lika bra det.....när gränsen än en gång är passerad. En text som säkerligen de allra flesta kan relatera till, du fångar känslorna så precist. Och disktrasan fortsätter torka utan mig. Hur benämner man egentligen det tillståndet? Verkligen bra.
2006-04-21

    Jess81
mycket starkt och genuin känsla, jag kan verkligen relatera till den, trots att det är jag som brukar vara den som går ;).
2006-04-21

  Clara-Fina
Oj vilken bra dikt, så genuint du fått fram känslan i denna dikt. Jag vet hur det känns ska du veta ...fortsätter diskttrasan torka utan mej...så bra skrivet! / Clara-Fina
2006-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg