Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommarnattens pokeransikte

sommarnattens pokeransikte
döljer handen bakom ljusa moln
som inget säger
om den kommande hösten
under tystnads valv

trasiga händer famlar i skymningen
i det gamla päronträdet
händer det något
så långsamt att ingen ser
innan det är för sent

Sergej sover vid sitt piano
någon ruvar på sina oskrivna rader
mellan träden kan jag se
hur dagen blir allt mer hotfull
i all sin förtegenhet

jag föreställer mig skärmflygare
under den torra gräsmattan
himlen som ett blått akvarium
med omvänd dragkraft
för de som hoppar där

vi har lämnat vattnet
ändå står vi med våra lungor
utan annan förberedelse
än den takt vårt hjärta har
i skogens omlopp




Fri vers av andrasidan
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-29 18:12



Bookmark and Share


  Svante
Snyggt! Lite lagom flummig, inte för svår, lite drömskt. Gav en skön somrig känsla. Kanon!
2015-08-29
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan