Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XLVIII: svartvita spöken

 

i natt var det spöken överallt. först var det ett lysande, avlångt hål i den röda trappan. väninnan såg det också. när hon själv ställde sig där och förmanade mig blev hennes tänder och ögon självlysande. munnen öppnade sig i ett jättelikt svartvitt grin. vi blev rädda och gick och lade oss i sängen för att lugna ner oss. jag höll om väninnan. hon hade ett hål i magen. då hörde vi båda en röst ur väggen, först skrapande och sedan tydlig. väninnan viskade att där hade stått en radio förr. jag tyckte mig känna igen en av rösterna, blev misstänksam och gick ut i köket. där satt den bleke pojken med de stålbågade glasögonen vid bordet och pratade. jag hade haft rätt, det var ett runt hål i väggen. 

jag tog bussen hem, lade mig i min egen säng och stängde dörren. efter en stund kom en medelstor, svartvit fläckig hund in genom den kvadratiska kattluckan, som tydligen flyttat sig till sovrumsdörren. hunden såg stark ut, men inte farlig. jag tror det var en västgötaspets.




Prosa av Nanna X
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-30 10:28



Bookmark and Share


    prima donna
En riktig mardröm. Känslorna sitter i magen och där var ett stort hål beskriver rätt bra känslan i texten. Tur du hittade tröst i en fyrfotad vän
2015-09-02

    Lena Söderkvist VIP
Litet avis, jag vill också drömma om spöken.
2015-08-31

  TrollTörnTrappan VIP
Väninnan blev rädd för det hon blev när hon intog den spöklika positionen!?!

Älskar mystiken hos den forna radion, vars röst/röster lämnat efter sig det flyttbara hålet?!?

2015-08-30

  Ingela Svenson VIP
Tur at det var en västgötaspets i slutet för resten var verkligen otäckt!
2015-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X