Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Markus 13 THE MESSAGE Bild Google https://www.youtube.com/watch?v=Z5NkBwzzwQE ( http://www.apg29.nu/ )


Så håll utkik.


Efter den hårda tiden

slocknar solen,

slutar månen skina,

faller stjärnorna från himlen,

darrar rymdens makter.


Och sedan får ni se

Människosonen

komma i all sin glans,

så att hela himlavalvet fylls -

det kommer inte att undgå någon!


Han skickar ut änglarna,

och de hämtar in de utvalda

från alla fyra väderstrecken,

från pol till pol.


När ni ser allt detta ske

vet ni att han knackar på.


Glöm det inte.


Jag säger inte detta bara till framtida generationer,

utan även till denna - det kommer att ske.


Himmel och jord ska nötas ut,

men mina ord nöts inte ut.


Men datum och klockslag?


Det vet ingen,


inte ens änglarna i himlen,


inte ens Sonen.


Ingen utom Fadern.


Så håll utkik,

för ni kan inte tidtabellen.


Det är som när en man reser bort,

åker hemifrån och låter tjänarna

ta hand om hushållet,

var och en med sin uppgift,

och säger åt portvakten att hålla vakt.

Stanna därför på er post och håll utkik.


Ni har ingen aning om

när husbonden kommer tillbaka,

om det blir på kvällen,

mitt i natten,

i ottan

eller på förmiddagen.


Ni vill väl inte

att han ska komma tillbaka

och avslöja er med att sova på er post?


Jag säger det till er och till alla andra:

Stanna på er post. Håll utkik.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-09-03 20:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Allvarlig uppmaning...
2015-09-09

  Bo Himmelsbåge
Jaa... det är säkrast att alltid vara beredd att möta sin skapare o Gud...
Han som alltid består av bara ren Kärlek... vilket inte alltid människorna gör...
Det är sant som Du skriver.....
när allting annat förgår...
är det Guds Kärlek som består...!

Fint o tankeväckande skrivet!
2015-09-05

    ej medlem längre
Allvarsord som man bör minnas!
2015-09-05

  Eva Helene VIP
Begrundar detta.
2015-09-05

    Dan Myrbeck
Tänkvärda ord.
2015-09-04

  anits VIP
Så fint och mycket bra förmedlat om Jesu återkomst!
2015-09-04

    ej medlem längre
Ge inte upp. Helt rätt.
2015-09-04

    ej medlem längre
Jag är uppe varje natt å studerar! Ja kanske Jesus kommer då jag ligger å läser, men jag har ju levande ande strax utanför fönstret behöver bara tänka lite på honom så visar han sig!
2015-09-04

  louisegirl
Jag tycker tecknen visar sig tydligt, för varje dag, så det är nog inte, så långt borta.
Fint förmedlat!
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP