Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är detta den värld som du vill ha?




vi skickar armer för skapa fred
med ännu mer våld som hjälp
folk som inte kan försvara sig
de som lever i resterna som bomberna
lämnar efter sig

vi blundar för allt som sker för allt vi kanske kan äga

vi blundar för folk förlorar allt
lämnas i förtvivlan
i resterna som bomberna lämnar
det händer inte här
så rycker vi på axlarna vänder oss bort

vi blundar för
10% äger lika mycket som resten av folket
vi ser dem som vinnare
något att sträva efter
fast vi vet att vi aldrig kommer att bli en av dem

vi dömer
andra för deras misslyckanden
berättar om allt de kunde ha gjort annorlunda
för det lämnar en känsla av lycka

vi stänger gränser i rädsla och slänger bort
acceptans för att vi alla har något gemensamt
vi alla är människor
lägger status
i hudfärg, språk,religion

alltid någon som är bättre mer värd än de andra

vi stänger gränser
stoppar dem är i förvivlan
söker trygghet från bomberna som skapar mer pengar

för de som redan äger stora delar av världen

deras rikedom är så pass stora att vi alla som lever på vår jord
kunde ha haft över 400 000kr på banken var

är detta den värld som du vill ha?




Fri vers (Fri form) av Annica_N
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-05 11:20



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text som manar till eftertanke!
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N