Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åkte på en blåsning...

Höstlig vind
gungar furan, svaj i lind
stormen tror på lekar
rasslar kring i ekar
blåser friskt på Vätterns sjö
böljeskänk
ja ett och flera stänk
men jag tvekar...

Höstligt gnag
stormen gör ett nytt drag
"shakar" bort mot stranden
men tom fann den
ger sig hän
tillbaka över alla trä´n
ryter och bryter sig fram
så toppar går i vågor
blir i skymningen lågor
jag vänder hem fått nog av plågor...

Plötsligt tag, det kände jag
tänka sig stormen tog fatt i mig
på rakan, inget skydd av träd
då kom stormens räd
min jacka blåstes upp
stod ut som ett lakan...

Men jag böjde ner hakan
stretade emot blåsigt hot
borrade huvudet mot vinden
fick hårda klappar på kinden...

Men jag kom på
att gå så då och medvind få
och det gick undan med kläm
aldrig har jag kommit så fort hem
så det kändes som om
stormen lagt på en extra rem...














Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-05 18:50



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jaså, du hamnade i blåsväder....
2015-09-07

  Lars Hedlin
bra diktat och skriftat!
2015-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt