Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En historia

Kommer in i huset
Minns allt så väl
Det där sjuka ruset
Som sa så här;

Du blir någon ny
Med skarpare sår
Men dock så dyr
Med sönderrivna lår


Jag var så ung
Flera år passerat
Känslan så tung
När allt raserat


Men Vafan
Ögonblick för ögonblick
Förstörande som han
Stick

Lät oskyldigheten störta ner
In med barndomskrosset
Du ville bara ha mer
Ut med barndomsfrosset



Tänk att jag som lekte
Alltid log
Som alltid blev den veke
Ni alltid slog

Som klädde sig i fula färger
Var äcklig
Som förlöjligades in i era benmärger
Var bräcklig

Som sades vara ful
Oacceptabel
Som sades vara strul
Ointressant

Som ni hånade sönder
Skrattade åt min röst
Som ni rånade själsligt
Skrattade åt mina bröst

Tänk att jag redan
Låg ner
Redan
Såg ner
Redan
Hatade mig själv
Redan
Ratade mig själv
Redan
Skämdes
Redan
Brändes
Redan
Grät
Redan
Aldrig
Förlät

Då alla människor
Haft eld i sina skor
Ända sedan små, små barnsben
Människor velat slå, slå, slå
Det mesta psykiskt
Men tillslut blev det fysiskt

Tänk att jag
Lät mig förtäras
Tänk att jag
Lät mig förhärdas
Tänk att jag
Inte fick växa upp normalt
Tänk att jag
Utnyttjades totalt
Tänk att denna jag
Denna jag ni gick i skola med
Denna jag med sår på sin handled
Denna jags resterande tonår
Var ett kolsvart helvete

Ett helvete av utnyttjanden
Våldssex
Maskeranden
Våldtäkt
Smärta
Tårar
Hetsa
Nålar
Alkohol
Smuts
Kol
Lust
Ätstörningar
Droger
Prövningar
Plågor
Ett helvete av ångest och falskhet
Ett helvete av total tomhet


Tänk att du
En vuxen man
Du
En vuxen far

Valde att sticka hål på denna individ
Valde att skapa allt detta för denna individ

Valde att förstöra tonåren
Valde att förgöra solskuren
Valde att utnyttja mig
Valde att gyttja ner mig


Ni skadade mig
Ärren kom
Du skadade mig
Bevisen kom

Ärren fortsatte
Skadar mig efteråt
Ärren besatte
Skadar mig hårt

Väljer att stå upp
Väljer att klå upp
Väljer att sträcka mig
Väljer att räcka mig

Tårar rinner
Trasigt det känns
Ofta det brinner
Ofta det bränns

Trots fyra år
Trots minnen kvar
Trots förtryck i så många år
Trots energin, oklar

Så byggs mer
Upp
Trots år av kolstationer
Slits alla de
Upp
Trots springandes på gator i trasiga kläder
Springs det nu på gator i hela kläder

Åren passerar
Jag fascinerar
Svart grumlig oklar bakgrund
Som inte skapar en grund

Solig eftermiddag talar om en historia
En historia som är mörk, trasig och sorglig
Solig eftermiddag talar om en historia
En historia som är ljus, intressant och känslosam

Solig eftermiddag som speglas i mina ögon
Den fyller och bygger upp...
Upp...
Upp...
Upp.





Fri vers (Fri form) av Randig4
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-07 22:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
starka bränder
babord och inombords,
+
2015-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Randig4