Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla, Slarviga, Skrovliga händer

Mamma & Pappa
Familj
Ni tog era
Skrovliga händer
Slet tag i min ryggrad
Och drog ut den långsamt
Under så många år
Tills jag blev
Blek
Trasslig
Förvriden
Skrovlig
Som era händer

Trots soliga eftermiddagar
Som skapar berörande färger
Exploderar det inom mig
Och tårarna bara rinner
Jag har nu insett
Att jag blivit vuxen
Så rädd
Att grunden är lagd
Tårarna ber till solen

Jag vrider sönder hela mig
Men vädjar osynligt
Snälla förstå förstå förstå
Lager på lager
Omgjord Designad
Allt för att passa
Dig
Er
ALLA
Men försöker osynligt vädja
Snälla
förstå

Vill ligga i en kokong
varm
trygg
rödbrun
Doftande bakelser och
Kärlek
Vara ett litet, litet
Barn

Skalar av mig
Vädjar
Förstå
Vill så gärna bli den jag föddes till
Försöker
Men

Fel
Konstig
Korkad
Oförstådd
Ensam

Så trasig

Kärlekslös

Och påminns

Mamma & Pappa
Familj
Ni tog era
Skrovliga händer
Slet tag i min ryggrad
Och drog ut den långsamt
Under så många år
Tills jag blev
Blek
Trasslig
Förvriden
Skrovlig
Som era händer...




Fri vers (Fri form) av Randig4
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-15 03:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Randig4