Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urbant besök - en drömraga

 

Satt och virkade på torget

då kom grannarna med korgen

råkade med cykeln ringa

de blev skrämda av min pingla

hotade med stadspolisen

men de hade ej bevisen

så de log och tog tillbaka

presenterade den rake

Urban som var äldste sonen

han var hemma ifrån Skåne

lång och rödlockig han var

han fick blåsa en fanfar

 

Jag for hem med makens traktor

när vi kom till våra trakter

stoppades vi av en bonde

söp och svor som själv hin onde

maken gav honom förmaning

jag sa: du har ingen aning

att du själv är likadan

plötsligt blev han tyst som fan

 

När vi kom till hemmavägen

ville Lillan oförvägen

köra bilen jämte mormor

helt ok för mina normer

jag tog upp en hög med böcker

som låg kvar vid mina fötter

bar sen högafflar vid aktern

medan maken drog på traktorn

 

Vi kom hem och där på vinden

hördes en glad tös från Indien

Lillan sjöng med sina vänner

sökte rytmen i refrängen

tonvikten på feminismen

eller på anti-rasismen?

jag sa: snart så kommer Urban

med trumpeten och med tuban

då blir annat ljud i skällan

honom har ni träffat sällan

för ni är ännu så unga

sedan höll jag tand för tunga

 

Grannarna var redan framme

satt i köket med den granne

Urban som var överraskning

hade med sig lite skaffning

log i glad och spänd förväntan

solen lekte uti gläntan

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 272 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-10 08:21



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Denna känns bland de roligare, lite glättigare, med sina relativt enkla associationer o rim, som trots allt skevar skönt här o var!!

T.ex. traktorns kul vändning i början av andra stycket, återknyts suggestivt i slutet av tredje stycket. Medan "hemmavägen //oförvägen" är riktigt musikaliskt!!
2015-09-10

  Magdalena Eriksson VIP
fick en isländsk känsla först men sedan vaggade jag in i något mer hemkänsla av orden slutet
2015-09-10

    Lars Gullberg
Vilken mysig text .Det är lite lantkänsla och sommar



/Lasse
2015-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X