Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

obekant är inte

Obekant för oss är det inte, att vi alla är invandrare här i landet. Bokstavligen alla, såväl partiledare som andra.
Modern DNA-forskning visar, att det kommit minst tre vågor av människor till det som idag är Sverige och som bara för drygt 10.000 år sedan hade börjat smälta fram under inlandsisen.
Kanske paddlade de allra första som kom. Eller vadade de över en älv. Eller gick de över havsisen.
Men bokstavliga invandrare var de förvisso.
Migration är karakteristiskt för människans beteende och präglar hennes historia.

Extra intressant för oss idag i brinnande flyktingtider, är vetskapen om att de flesta av oss bär anlag från både de tidiga jägarfolken och de tidiga jordbrukarna, båda grupper med ursprung i Mellersta Östern - och inte minst i Syrien.
Syrien.
Spännande är också att bland vårt DNA finns tydliga spår av Neanderthal.

Och allas vår Urmoder, hon kommer från Afrika. Det vet vi.

En enda värld.
En enda människa.
Stor poesi i det.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-11 17:10



Bookmark and Share


    Melona
Dina sista tre rader, Ingmar, älskade människa här på jorden - är fan den finaste dikt jag läst på väldigt länge.
Det ser så enkelt ut, på sätt och vis, men just djupet där kräver sin vishet och djup.

Tack!
Resten är också så viktigt och tänkvärt!
2015-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP