Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordet rödlöksspärr är lånat ur en annan dikt: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1834810


Svår sonett

 

Det är en ton som tränger genom täcket

av spelat trots och fejkad ignorans

jag kan väl låtsa att du inte fanns

men blir så yr och håller mig i räcket

 

Jag vill ju överleva denna dans

försona mig med ondskan och med späcket

och leva länge, regissera Beckett

men du får faktiskt ge mig någon chans

 

Du tränger genom varje rödlöksspärr

men ger mig ingen möjlighet till pingst

jag bara famlar och blir trött och fadd

 

Jag vill ju leva, vandra som din märr

men vill du trava med mig som min hingst?

Jag gråter tyst och somnar trött bland vadd.

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 249 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-09-13 11:39



Bookmark and Share


  Minkki VIP
humor och svärta i ett, en strålande sonett
2015-09-19

    tehdog
starkt.
2015-09-15

  Silverstripe
Jag är mållös! :)
2015-09-15

  i af apa
värd namnet,
väl skrivet!!
2015-09-13

    Tommy M
En superb sonett...!
2015-09-13

  Ingela Svenson VIP
Rödlöksspärr? Budskapet, ja det går fram! Men når det mottagaren?
2015-09-13

  lodjuret/seglare VIP
En fantastisk text
riktigt spirar likt e växt
lirar på i känslors register
limmar på likt klister
lovar även gott här next
2015-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X