Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto -'avfärd' - ur mitt eget arkiv. Denna dikt var en övning till en kärleksdikt i augusti 2009, kom ut i min fjärde diktbok. Jag hade mist min kära för glömskas skull i vårdhem, ett permanent arrangemang. ´Kosmopoliter' snackade språk tillsammans


KOSMOPOLITENS KÄRLEKSDIKT

Min raring, min kära, mon ami!
Saknar dej, I love you
Tack att du ännu är där!
Jag älskar dej så länge du finns

Jag saknar dej alltid,
när jag igen får tid att tänka.
Jag har givit bevis dej,
att jag tycker om dej.

Du doftar gott.
Har din doft med mej.
Min vän du är mycket sårbar!
Min kära dör inte bort!

Hoppas att du ändå står ut med mej.
När vill du ha mej i din famn igen?
Hoppas att få vara din vän
nu och alltid.

Saknar din armhåla – alltid,
jag vill blunda,
följa min ledstjärna,
livet är underbart!

J´attends demain,
je t’ embrasse.
Where are you my friend?
Härligt att du existerar.

Det känns trygg
att du skulle hålla min hand!
Jag är nu bara en sånhär enkel
mänska som tycker om dej.

Hej min kära, jag är mycket spänd
på sommarens äventyr.
Har dej i mina tankar alldeles
för mycket nu!

Jag tar dej med i min bädd.
Bonne nuit – god natt!
Je t’ embrasse!
Bonne nuit ma chère amie.

© Heikki Hellman 2015-09-14




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 429 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-09-14 14:50



Bookmark and Share


  Palett
En stark text om kärlek.
2015-09-17

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker kärleksdikt till Din kära,
som gungar med Dig,
fast i sin egen tidskapsel...
men era minnen tillsammans kan ingen
ta i ifrån Er...
De lever i Evighet...!
2015-09-17

    ej medlem längre
Åh, längtan och en översvämmad känsla...när kärlek får uttrycka sig genom våra sinnen !

Skönt att läsa, jag sparar !
2015-09-17

  Katinka VIP
Vi lever i våra minnen. En text som berör. Verkar lite rolig och finurlig men har ett annat djup.
2015-09-16

  Minkki VIP
det är hjärtskärande att mista sin kära på det sättet - att se sig småningom utraderas ur minnet
2015-09-14

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande vackert...
2015-09-14

  Amari
Tänk om alla fick känna på den kärlek du har till din andra hälft, då kanske världen sett lite annorlunda ut.


2015-09-14

  Ingrid Trolle
En mycket berörande
dikt vittnande
om stor sorg
2015-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör!
2015-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman