Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte bara befintliga vänner, nära och kära som detta flöde handlar om ... ... utan lika mycket de som du ännu ej vet är sådana som skulle kunna eller kan bli ...


Vi tror gärna att vi har mer tid ...

... för det väsentliga
i våra liv ...

Nog för
att kunna prioritera
lite som vi vill
i vår kalendertid ...

... eftersom 
de som tillhör
väsentligheterna i våra liv
är sådana som
ändå alltid finns där
tillgängliga när vi dem behöver ...

... om än allt det andra
vi prioriterar in i vår kalender
får våra nära, kära och vänner
att praktiskt komma att lokaliseras till
någonstans i periferin ...

Men den för många
så smärtsamt bittra sanningen är
att tiden vi har fått oss tilldelad
nästan undantagslöst 
är allt annat än vare sig
rättvist eller jämnt fördelad ...

Att den insikten inte landat
hos de allra flesta
utan just därför strandat
bland alla de prioriteringar
som är eller blir
anledningen till
att vi sällan eller aldrig 
kan finnas där 
för dem 
som vår aktiva närvaro behöver ...

... annat än i luckorna
i vår schemalagda kalendertid ...

- Det är knappast någon överraskande nyhet
utan snarare mer av en i efterhand
avslöjad ''förträngd''  officiell hemlighet ...

Ta vara på den tid du har
här och nu idag!

Prioritera det väsentliga i ditt liv
genom att också praktiskt
och personligen aktivt
ta dig all den tid du behöver
för att kunna ge till 
och få avnjuta närvaron
av dem du älskar, tycker om
och bryr dig om i ditt liv ...

... innan en dag
allt oväntat redan är över
och antingen du själv
eller den du bryr dig om
kanske ej längre finns kvar ...

- När du väl är där
och ställer frågan 
- Varför?
och tvingas inse
- Det blev för lite tid ...

- Då finns 
det ej några svar att få
som du ens inför dig själv
vare sig vill eller förmår
försvara 
alla de gånger
du valt att gå
när någon sagt eller visat
att den dig behöver ...

... därför att du ej haft tid
på grund av allt annat 
som ständigt pågår i ditt liv 
och som du prioriterar 
högre praktiskt än i teorin ...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-09-14 17:14



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
tänkvärda rader, det där med tiden är knepigt....
2015-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP