Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Flickan och pojken

 

Flickan släpade lastvagnar med böcker för att vara tillräckligt påläst

stupade ändå på slutuppgiften

som bara handlade om att läsa innantill

det var för enkelt

publiken jublade

 

Pojken var för ung för att kunna simma på riktigt

han klev oombedd ner i grannens bassäng

lade sig på en bräda och härmade pappan

med ett spjuveraktigt leende

 

Kunde de någonsin förstå varandra?




Fri vers av Nanna X
Läst 171 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-15 08:05



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ja du. Där satt den, eller hur man ska säga. Härmade pappan gjorde han
2015-09-16

  erkki
Skillnaden mellan manligt och kvinnligt kanske. Ändamålet helgar medlen! Det gäller att förstå det väsentliga och skippa detaljer. Ibland ...
2015-09-15

  Tekoppsgubben
Känns som ett uppslag till en längre novell, men funkar minst lika bra som en dikt.
2015-09-15

    Lars Gullberg


Gillar den här

gillar när saker och ting kommer på tvärs

applåd och gomorron

Lasse
2015-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X