Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nalle Puh beskrivs som en björn med en mycket liten hjärna. Naturfilosof vill jag kalla honom, för att han utvecklat problemlösningsmodellen "funderingspromenad"


Om funderingspromenader

 

 

låt stegen styra, bestämma vägen

när du har något särskilt att grunna över

var själv din personliga samtalspartner

där, som hittad, så lämpligt nära belägen

benägen att själv ge de svar du behöver

 

eller gå med en vän som du litar på

rofyllda steg hämtar känslan du gömt

naturen är sufflös när du orden har glömt

så - låt vristerna mjuka vinkla och gå

 

gå med Nasse, med Tiger, gå med lilla Ru

gå med barnhand i handen eller gå med din fru

låt stegen bestämma vem som du är hemma

hos, de stunder ett grunnande höjer sin stämma

 

och pockar på lösning och kanske ett svar

på förtroendefullt grunneri som du har

se framåt, se uppåt, se lugnt hit och dit

medan orden och stegen ger sin kolorit

 

för fastän du inte med ord har berört

det som trycker, har någon din undran nog hört

och svaret du finner när du kommer hem

det är självklart som skor utan skav, utan kläm

 

 

 

2015-09-15   21:04

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-09-15 20:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gillar det här med funderingspromenader...det ger verkligen mycket...bra text...
2015-09-26

  Hans Christian
Oj vad jag tycker om denna!
2015-09-24

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-09-21

  aol
Så promenadsfunderingsfint skaldat vännen
2015-09-19

  soligajag_1 VIP
Sån härlig poesi, berättelse om denna promenad.
Kan känna utefter marken med händerna o se hur den reser sig och jag blir ett med den.
Sån magisk resa!
Tycker mycket o denna.
2015-09-17

  Ljusletaren
Ps Måste bara bokmärka texten för du fångade allt så bra :-)
2015-09-17

  Ljusletaren
Älskar mina prommisar plus alla dessa funderingar som hör dit *ler*

Underbart skaldat och det flera ggr om och det säger inte lite /kram
2015-09-17

    ADI Nehlin
Underbar text, funderingspromenader är verkligen viktiga och bra.
2015-09-16

  Hans Christian
Men käraste Minnki nu förvånande du mig! Visst jag vet att du kan skriva. Men detta är glimrande - tindrande - skimrande BRILJANT! Värt 10 bokmärken! Jättekul att läsa underfundigt och insiktsfullt om våra liv. Jag ställer mig upp och applåderar(med en viss ansträngning skall sägas då klockan är tjugo i fyra på natten - kan inte sova) Kram&Kraft&Kärlek till käraste vännen! från din galna vän - Jörgen!
2015-09-16

  walborg
Så bra - och roligt skrivet!
2015-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP